Verdachte die was opgepakt voor steekpartijen in Den Haag weer vrij

De 32-jarige Hagenaar die donderdagmiddag werd opgepakt in Sittard heeft volgens de politie niets met de twee incidenten te maken

Foto Getty Images

De man die donderdagmiddag was gearresteerd omdat hij betrokken zou zijn bij twee steekpartijen woensdagavond in Den Haag, is weer vrij. Onderzoek heeft uitgewezen dat de 32-jarige Hagenaar niets te maken had met de zaak, meldt de politie. De zoektocht naar de dader gaat verder.

Bij de steekincidenten vielen twee gewonden. Het eerste slachtoffer was een 17-jarige jongen. Hij zag volgens Omroep West rond 19.15 uur dat een man de band van zijn fiets lek wilde steken, en sprak hem daarop aan. Daarop stak de man de jongen in zijn arm. Een kwartier later werd even verderop een hardloper meerdere keren gestoken. Beide slachtoffers moesten naar het ziekenhuis, maar zijn niet in levensgevaar.

‘Alternativo-type’

De politie had al snel het vermoeden dat achter beide steekpartijen dezelfde persoon zit. Of de slachtoffers willekeurig zijn uitgekozen, zegt de politie niet. Via tips van burgers en huiszoekingen kwamen rechercheurs op het spoor van de 32-jarige arrestant die later onschuldig bleek. De man werd in Sittard opgepakt.

Bij de plekken in Den Haag waar de steekpartijen plaatsvonden, surveilleren inmiddels extra politieagenten. De recherche zegt te zoeken naar een witte verdachte van 28 à 29 jaar oud. De man is tussen de 1.85 en 1.90 meter lang en heeft een stevig postuur. Hij droeg een zwarte jas, legerlaarzen en een gebreide muts “met iets groens erin”. “Het betrof een alternativo-type”, aldus de politie.