Formule 1

Jan Lammers (62) beoogd sportief directeur ‘Dutch GP’

Jan Lammers wordt sportief directeur van de Dutch Grand Prix op Zandvoort als het circuit erin slaagt de Formule 1 terug te halen. ‘Zandvoort’ krijgt een plek op de F1-kalender van 2020 als het voor 31 maart de benodigde miljoenen voor de organisatie bij elkaar weet te krijgen. Lammers (62) is geboren en getogen Zandvoorter en heeft een hechte band met het circuit. Als F1-coureur reed hij in 1979 en 1982 mee in de Grand Prix van Nederland. „We zijn vereerd met het feit dat Jan Lammers als icoon uit de Formule 1 als sportief directeur wil gaan optreden voor dit unieke evenement”, aldus circuit-directeur Robert van Overdijk. „We zijn ervan overtuigd dat hij met zijn kennis en ervaring een grote bijdrage kan leveren aan de totstandkoming van de Grand Prix in Zandvoort.” Het organiseren van een Formule 1-race in Zandvoort kost 30 tot 40 miljoen euro. Het circuit, waarvan prins Bernhard van Oranje mede-eigenaar is, moest dinsdag een financiële tegenvaller incasseren toen sportminister Bruno Bruins bekendmaakte geen bijdrage te willen leveren. Het circuit had om een jaarlijkse subsidie van 5 miljoen euro gevraagd, maar de minister voelt er niets voor een evenement waar een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf (Liberty Media) zijn geld mee verdient, te sponsoren. (ANP)