31-jarige Amsterdammer overleden na politieschoten

Het slachtoffer is na een schietincident met de politie overleden aan de verwondingen. Het incident vond plaats om 19.15 uur bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam.

Het schietincident vond plaats bij de Nederlandsche Bank in Amsterdam.
Het schietincident vond plaats bij de Nederlandsche Bank in Amsterdam. Foto Evert Elzinga/ANP

Een 31-jarige man uit Amsterdam is woensdagavond overleden na schoten van de politie. Het schietincident vond om kwart over zeven ‘s avonds plaats in de buurt van De Nederlandsche Bank in Amsterdam. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie.

De man kwam met een wapen op de agenten af, waarna de politie schoten loste. Het slachtoffer is aan de verwondingen bezweken. Ook een omstander is gewond geraakt. Over de aard van de verwondingen wilde de politie niks zeggen.

Op beelden van stadszender AT5 is te horen dat er ongeveer twintig schoten gelost zijn. Ook is te zien dat het verkeersplein rondom de bank is afgezet. Trams worden tegengehouden en reizigers mochten niet uitstappen.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Agenten krijgen melding van persoon met vuurwapen bij Westeinde. Verdachte komt met wapen op agenten af. Daarop heeft de politie geschoten. Verdachte is bezweken aan verwondingen. Een omstander is gewond geraakt. Politie doet onderzoek.

De rijksrecherche doet verder onderzoek naar de toedracht. Het is nog onduidelijk waarom de verdachte met een vuurwapen op de agenten afliep.