Overname

Unilever koopt gezondesnackmaker Graze

Unilever koopt de Britse aanbieder van gezonde snacks Graze. Er werden geen financiële details gemeld over de transactie. Maar, volgens zakenkrant Financial Times legt Unilever ongeveer 150 miljoen pond voor Graze op tafel, omgerekend circa 170 miljoen euro.

Unilever zegt dat de aankoop van Graze zijn positie in de sterk groeiende markt voor gezonde snacks zoals nootjes en granenrepen zal versterken. Het bedrijf stelt dat Graze strategisch „uitstekend” past binnen Unilever.

Graze wordt verkocht aan Unilever door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Carlyle. Carlye kreeg Graze in 2012 in handen.

De producten van Graze worden verkocht in grote winkelketens in het Verenigd Koninkrijk en ook bij Amerikaanse supermarktketens als Target, Walgreens en 7Eleven. De producten van Graze worden ook aan huis geleverd. Oorspronkelijk begon Graze als leverancier van snackboxen aan huis. (ANP)