Jaarcijfers

ING maakte vorig jaar iets minder winst dan in 2017: 4,7 miljard euro

ING heeft in 2018 minder winst geboekt dan het jaar daarvoor. De nettowinst van de bank daalde van 4,9 naar 4,7 miljard euro. Dit wordt veroorzaakt door de schikking van in totaal 775 miljoen euro die ING in september trof omdat de bank tekort was geschoten bij de bestrijding van witwassen. In een verklaring meldt topman Ralph Hamers dat zijn bank verder gaat met het terugdringen van de kosten, omdat hij verwacht dat de groei van de kredietverstrekking aan bedrijven zal afnemen. Het aantal klanten van ING steeg wereldwijd met ongeveer 1 miljoen tot 38,4 miljoen. ING keert over 2018 een dividend uit van 0,68 euro per aandeel, waarvan 24 eurocent al in augustus 2018 is uitgekeerd. De koers van het aandeel ING steeg woensdagmorgen bijna 5 procent tot 10,90 euro per aandeel. (NRC)