Recensie

Recensie Muziek

Het wordt deze zomer dansen bij Balthazar

Het Belgische Balthazar was de afgelopen zomers op alle grote festivals te zien. Met hun melancholische ‘open’ rockstijl lieten ze de menigten deinen. Dat zal er komende zomer uitbundiger uitzien! Want Balthazar heeft zich getransformeerd. De duistere rockmuzikanten hebben mooi het midden gevonden tussen funk en rock, zonder de voorkeur voor een ongepolijst geluid te verliezen.

Alles is anders: de zang klinkt zelfverzekerd en uitdagend, de bas is dansbaar, de liedjes kregen een nonchalante onderstroom die eindeloos mag duren. Zonder lichtgewicht te worden, is ‘Changes’ een maffe potpourri van funky bas en discokoortjes, en ‘Entertainment’ een licht opstandig verleidingsritueel.

De groep voegde extra texturen toe – vluchtig ofwel rafelig – aan de nummers, waardoor ze meer massa kregen. Elk lied heeft een kek element: een huppelig basloopje, een kreunend koortje of dartele percussiebijdrage. Zien dansen, doet dansen, deze zomer bij Balthazar.