Een app voor patiënten

Het ziekenhuis is een samenleving op zich, soms zelfs een tijdelijk ‘thuis’. Fotograaf Daniel Niessen legt vast wie er werken.

Foto Daniel Niessen

Kees Smid (30) is informatie-analist bij de Sint Maartenskliniek, waar hij het ontwikkelen van een nieuw, digitaal platform voor patiënten coördineert. Kort gezegd komt dat erop neer dat hij erachter probeert te komen waar patiënten en artsen precies behoefte aan hebben, zodat zijn technische team kan bouwen aan een app die het contact tussen beiden gemakkelijker maakt.

Op dit platform kunnen patiënten bijvoorbeeld zien wanneer hun volgende afspraak is of een vraag stellen aan hun arts, maar ook thuis invullen hoe het herstel verloopt. Dat kan een arts weer in de gaten houden, en zo nodig aan de bel trekken – „nog vóór die volgende afspraak”.