Vervoer

Van Veldhoven: ‘omchecken’ in het ov blijft voorlopig nodig

Voorlopig komt er geen overkoepelend systeem waarmee reizigers zonder in- of uit te checken van vervoerder kunnen wisselen. Zo’n systeem invoeren is op dit moment te duur. Dat schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur, D66) maandag aan de Tweede Kamer. Een eenduidig systeem invoeren is ingewikkeld en kost de komende vijftien jaar 90 miljoen euro meer dan dat het oplevert, schrijft Van Veldhoven. Ze heeft samen met het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad (NOVB), het samenwerkingsverband van vervoerders, overheden en consumenten, de voor- en nadelen van één keer in- of uitchecken op een rij gezet. Volgens diverse Kamerleden is zo’n eenduidig systeem een wens van veel reizigers. Volgens Van Veldhoven neemt het aantal mensen dat verkeerd incheckt af. (NRC)