Verenigde Staten

David Bernhardt voorgedragen als minister van Binnenlandse Zaken

President Trump heeft David Bernhardt voorgedragen als nieuwe minister van Binnenlandse Zaken. Bernhardt wordt, als zijn benoeming bevestigd wordt, namens de regering verantwoordelijk voor het beheer van federaal land en natuurgebieden. Dat maakte de Amerikaanse president maandagavond bekend via Twitter. „David heeft sinds zijn aankomst fantastisch werk verricht en we kijken ernaar uit om zijn nominatie officieel te bevestigen”, schreef Trump op het sociale netwerk. Bernhardt werkte eerst onder Ryan Zinke, die in december na een reeks schandalen zijn ministerschap neerlegde. Zinke zou onder meer een onderhandse deal gesloten hebben met oliegigant Haliburton. De voordracht van Bernhardt moet door de Amerikaanse Senaat bevestigd worden. (NRC)