Thuiskok

Couscous

Dit is het basisrecept waarmee u de rest van de week kunt gaan variëren met verschillende toppings en combinaties. Het wordt zogezegd een couscous bouwpakket. In deze bereidingswijze neemt de couscous het water volledig op, maar u kunt ook het overtollig water weggooien, de couscous laten drogen en vervolgens met olie loswrijven. De couscous vindt u bij de Marokkaanse winkel of slagerij.

Leg de couscous in een grote schaal of kom, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Wrijf en masseer de couscous, zodat elke korrel licht glimt van de olie. Schenk er 350 milliliter lauwwarm water over en laat de couscous tien minuten staan totdat het water volledig opgenomen is.

Roer de couscous los met een garde. Schep de couscous in het bovenste deel van de couscouspan of in de schaal van een stoomoven. Stoom de couscous tien minuten.

Schep de gestoomde couscous terug in de grote schaal of kom, voeg naar smaak wat extra olijfolie en/of zout toe, besprenkel met wat koud water en roer los met een garde. Stoom voor een tweede keer op dezelfde manier.