Piets Weerbericht

SBS6 wil na 23 jaar iets anders: Piet Paulusma vertrekt

Weerman Piet Paulusma vertrekt na 23 jaar als weerman bij SBS6. Zijn contract eindigt per eind 2019 en is volgens Talpa, de eigenaar van SBS6, „in goed onderling overleg beëindigd”. Dat meldt SBS6 maandag. Volgens Paulusma is er geen conflict, maar was het ook niet zijn keuze om te vertrekken. „Ze willen iets anders”, laat hij in een reactie weten, aldus ANP. „Ik vind het jammer dat ik de 25 jaar niet vol heb kunnen maken.”

De Fries Paulusma sloot Piets Weerbericht altijd af met de uitspraak „oant moarn” (‘tot morgen’). Hij was de afgelopen 23 jaar zeven dagen per week te zien als weerman. Talpa maakte maandag ook bekend dat meteorologen Amara Onwuka en Dennis Wilt vertrekken bij RTL. Ze gaan bij Talpa „meedenken aan een nieuwe opzet van de weersvoorspelling”. (NRC)