Luchtvaartmaatschappij

20 miljoen euro verlies voor Ryanair in vorige kwartaal

Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft vorig kwartaal bijna 20 miljoen euro verlies geleden. Een jaar eerder maakte ze nog ruim 105 miljoen euro winst. De Ierse prijsvechter noemt als oorzaak voor de „teleurstellende” cijfers onder meer stijgende brandstofprijzen, personeelskosten en de kosten die het bedrijf maakt als het passagiers financieel moeten compenseren voor vertraagde of geannuleerde vluchten. Daarnaast wijst het bedrijf naar lage ticketprijzen vanwege het grote aanbod van vluchten in Europa. Vorige week gaf Ryanair al een winstwaarschuwing. De luchtvaartmaatschappij verwacht over het lopende boekjaar, dat eind maart eindigt, 100 tot 200 miljoen euro minder winst te maken dan het jaar ervoor. Toen kwam de winst uit op 1,45 miljard euro. (NRC)