Fiscale gevolgen

Kabinet wil burgers helpen met overgangsregeling bij harde Brexit

Burgers en bedrijven die direct fiscaal nadeel ondervinden van een harde Brexit, krijgen langer de tijd om aan de nieuwe situatie te wennen. Staatssecretaris Menno Snel (Financiën, D66) werkt aan een overgangsregeling, schreef hij maandag aan de Tweede Kamer. In het geval van een No Deal-Brexit wordt het VK na het vertrek uit de EU eind maart een ‘derde land’. Nederlanders die in het VK wonen en in Nederland belasting betalen, verliezen dan bijvoorbeeld het recht op bepaalde aftrekposten. Die abrupte veranderingen knellen volgens Snel des te meer, omdat ze in de loop van het belastingjaar plaatsvinden. Daarom werkt hij aan oplossingen. Voor burgers denkt Snel aan een regeling waarbij voor „een aantal” belastingwetten dit hele jaar wordt gedaan alsof het VK nog lid is van de EU. (ANP)