Tennis

Op naar Madrid

Foto’s EPA en AFP

De Nederlandse tennissers hebben zich met een 3-1 zege in en tegen Tsjechië geplaatst voor de finaleweek van de Davis Cup, in Madrid. Robin Haase (foto rechtsonder) zorgde voor drie punten; hij won zijn beide singlepartijen en was ook succesvol in het dubbelspel – met Jean-Julien Rojer aan zijn zij.

De 108ste editie van het landentoernooi kent een nieuwe opzet. Geen vijfsetters meer, maar best-of-three met een tiebreak in de derde set. En één kwalificatieronde plus een finaleweek met achttien landen, in plaats van een toernooi met zestien landen verdeeld over vier weekeinden.

Voor de finaleweek, in november, waren Frankrijk, Spanje, Kroatië, de VS, Argentinië en het Verenigd Koninkrijk al geplaatst. De twaalf overige plekken werden afgelopen weekend betwist. Met Nederland als een van de winnaars.