LOF-onderscheiding

Nursing krijgt prijs voor beste vakblad van het jaar

Nursing, het tijdschrift voor verpleegkundigen, heeft de LOF-onderscheiding voor vakinformatie gewonnen. Dat is de tweejaarlijkse prijs van de Stichting Lucas-Ooms Fonds en de branchevereniging Media voor Vak en Wetenschap.

„Voor verpleegkundigen is Nursing onmisbaar”, zei juryvoorzitter Annemarie Jorritsma bij de uitreiking. De jury prees het feit dat Nursing, een uitgave van Bohn Stafleu van Loghum (Springer Nature), niet alleen aandacht heeft voor de professionele ontwikkeling van de verpleegkundige maar ook voor de politieke ontwikkelingen rond de gezondheidszorg en de emotionele kant van het beroep.

Nursing verschijnt 11 keer per jaar op papier in een oplage van ruim 25.000 exemplaren. De website van het blad trekt 170.000 bezoekers per maand. Bovendien organiseert de redactie ook digitale trainingen en congressen. Met elektronische diensten en live evenementen proberen veel van oudsher alleen op papier verschijnende vakbladen relevant te blijven voor hun lezers.

Ook genomineerd voor de LOF-onderscheiding waren reclamevakblad Adformatie (Sijthoff Media), bouwblad Cobouw (Vakmedianet) en Renda (Aeneas Media), voor werkenden in de sociale woningbouw. De LOF-prijzen worden sinds 2002 uitgereikt. (NRC)