Vliegtuigwrak voetballer Sala gevonden in het Kanaal

De Argentijnse voetballer was sinds maandag 21 januari vermist, nadat het vliegtuig waarmee hij van Frankrijk naar Engeland vloog van de radar verdween.
Bij het Cardiff City Stadium legden supporters bloemen voor Emiliano Sala.
Bij het Cardiff City Stadium legden supporters bloemen voor Emiliano Sala. Foto Mark Kerton/AP

Het vliegtuigwrak van voetballer Emiliano Sala is zondag gevonden op de bodem van het Kanaal. Dat heeft de leider van het team dat was ingehuurd om naar het toestel te zoeken op Twitter bekendgemaakt. Naast Premier League-voetballer Sala, zat ook piloot David Ibbotson (59) in het vliegtuig. In het wrak is een lichaam gevonden, maar van wie het is, is niet bekend.

De 28-jarige Argentijnse voetballer had net een transfer gemaakt van de Franse voetbalclub FC Nantes naar het Welshe Cardiff City. Op maandag 21 januari vloog hij met een klein vliegtuig van Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk. Het vliegtuig verdween van de radar boven het Kanaal, in de buurt van het eiland Alderney aan de Franse kust.

Grote zoekacties van de Britse en Franse autoriteiten leverden tot dusverre niets op. Langs de Franse kust werden twee zitkussens gevonden die vermoedelijk van het vermiste toestel zijn. Familieleden zetten de zoekactie zelf voort en schakelden de hulp in van privé-onderzoekers.

In een audiobericht dat Sala vanuit het vliegtuig per WhatsApp kort voor zijn verdwijning verstuurde, vertelde hij dat het toestel „uit elkaar leek te vallen”. Sala zei er ook rekening mee te houden dat „niemand hem kwam opzoeken” als het contact verloren zou gaan. Hij sloot het bericht af met „papa, wat ben ik bang”.

Tegenover Sky News noemde de vader van de voetballer de vondst van het vliegtuig een nachtmerrie: „Ik kan het niet geloven, het voelt als een droom. Een slechte droom. Ik ben wanhopig.”

Lees ook: De vermiste spits van Cardiff City