Zorg

1,2 miljoen mensen wisselden van zorgverzekeraar

7 procent van de verzekerden wisselde eind vorig jaar van zorgverzekeraar. Het gaat om 1,2 miljoen mensen, het op één na hoogste aantal overstappers sinds 2006, het jaar dat de huidige Zorgverzekeringswet werd ingevoerd. Dat blijkt uit cijfers van Vektis, dat gegevens over de zorg analyseert. Nederlanders kunnen elk jaar tot 1 januari hun zorgverzekering opzeggen. Eerder werd al bekend dat VGZ de grote winnaar is van het ‘overstapseizoen’, met enkele honderdduizenden extra verzekerden. CZ en Achmea moesten flink inleveren, Menzis ging er iets op vooruit. André Rouvoet, voorzitter van branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland, denkt dat het aantal overstappers dit jaar zo hoog was omdat er meer te kiezen viel. Ook nemen premieverschillen toe. (NRC)