‘Ik hoef niet meer zo op geld te letten’

‘Grappig dat je mij vraagt”, zegt Levi Remijnse (28). Hij zet z’n koptelefoon af, lange blonde haren onder z’n muts. Hij is lid van de ‘post-hardcore’-band Seven Spirits Burning.

Hoezo is dat grappig?

„Ik doe helemaal niet m’n dagelijkse boodschappen nu. We hebben zo een afscheidsborrel met de klas, omdat we hierna geen vakken meer hebben samen. Iedereen neemt iets mee; ik het drinken. Vandaar de fles cola, sixpack bier, het pak sap. Moet genoeg zijn.”

En dat frikandelbroodje dan?

„Dat is m’n lunch.”

Niet echt gezond.

„Nee, klopt. Vandaag mag ik het van mezelf. Ik doe het ook niet te vaak. Hier zijn ze gewoon heel erg lekker. Vers uit de oven.

„Deze smaak Pringles, cheddar cheese, hebben ze ook bijna nergens. Dus als ik hier ben, pak ik die mee. Ik kom hier bijna nooit, maar deze is dicht bij de universiteit. Daarom komen hier ook zo veel studenten. ’s Avonds lopen veel klanten met mandjes vol alcohol.”

Heb je ook een uitgavenpatroon van een student?

„Eerst wel, maar ik studeer nu al tien jaar. Ik ben een stapelaar: ik begon op het mbo, toen hbo, bachelor op de universiteit en nu de onderzoeksmaster Taalkunde. Nu hoef ik niet meer zo op m’n geld te letten.

„Als student-assistent ontleed ik zinnen die zijn ingesproken door kleuters. Ik maak redelijk wat uren. Ik ben getrouwd, m’n vrouw heeft een redelijk inkomen. We kopen nu altijd warm brood. En verse jus d’orange.”