Achter de schermen

Illustratie Kwennie Cheng

Knooppunt Hoevelaken. U kent het van de files. Of van Arie Ribbens’ carnavalskraker uit 1982 (‘Bij Hoevelaken linksaf!’). Afijn, Hoevelaken dus. Niet een plek om lang bij stil te staan. Maar dat deed verslaggever Freek Schravesande wel – en vrij letterlijk. Hij raakte in de ban van het knooppunt: „De perfect symmetrische vorm van wegen, de volledige maakbaarheid van het landschap. Bijna kunst.” En wilde weten: wat gebeurt daar? Wie wonen er?

Rondhangjournalistiek, noemt Freek zijn aanpak. „Net zo lang met mensen praten en rondkijken tot het verhaal zich vanzelf aandient.” Het leverde een schitterende reportage op, met glansrollen voor een paard, een stier en boer Theo.

Voortaan vindt u in het vernieuwde Blad bij NRC elke maand zo’n bijzonder journalistiek verhaal. Naast andere fijne nieuwigheden, zoals het dubbelinterview (deze maand trappen we af met schrijvers Marita en Alma Mathijsen), een fotoverhaal en columns van Claudia de Breij en Bas Heijne.

Veel leesplezier!

Patricia Veldhuis, chef Het Blad

We stellen uw mening over het vernieuwde Blad zeer op prijs. Opmerkingen, vragen? Mail naar p.veldhuis@nrc.nl