Oud-minister

Edith Schippers nieuwe directeur DSM Nederland

Oud-minister Edith Schippers (VVD) wordt de nieuwe directeur van DSM Nederland. Dat heeft het chemieconcern donderdag bekendgemaakt. De oud-VVD-politicus volgt in de loop van het jaar Atzo Nicolaï op, die sinds 2011 de leiding had over de regio-organisatie. Nicolaï is eveneens VVD-lid en was bewindsman in meerdere kabinetten-Balkenende. Schippers was van 2010 tot 2017 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Haar naam ging eerder in Den Haag rond als mogelijke opvolger van premier Mark Rutte. Het chemieconcern DSM, ontstaan uit de voormalige Staatsmijnen, maakt onder meer producten voor de cosmetische en farmaceutische industrie. Het heeft circa 21.000 werknemers en een jaaromzet van ongeveer 9 miljard euro. DSM heeft ook regio-organisaties voor China, Japan en Latijns-Amerika. (NRC)