Jaarcijfers

Groter verlies voor General Electric dan jaar ervoor

Industrieel conglomeraat General Electric (GE) heeft het afgelopen jaar met een groter verlies afgesloten dan een jaar eerder. Over het laatste kwartaal van 2018 boekte het concern, dat flink reorganiseert, daarentegen een bescheiden winst. Vooral de stroomdivisie kampte met zwakke resultaten en zag de opbrengsten met een kwart afnemen. Met name de zeer zwakke vraag naar gasturbines speelt het onderdeel parten, wat topman Larry Culp dit najaar tot stevige ingrepen noopte. De tak voor luchtvaart boekte daarentegen goede resultaten en verhoogde het voorbije jaar de omzet en winst. Het verlies per aandeel bedroeg over het voorbije jaar 2,62 dollar, tegen een min van 1,03 dollar in 2017. Het vierde kwartaal eindigde voor het conglomeraat met een plus van 7 dollarcent per aandeel. (ANP)