In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie.
Een Indonesische vrouw wordt publiekelijk geslagen nadat ze betrapt is terwijl ze knuffelde met haar vriend. In de Indonesische provincie Atjeh geldt de islamitische shariawet.
Foto Chaideer Mahyuddin / AFP
FC Nantes-spits Abdul Majeed Waris doet zijn shirt omhoog na het scoren van een doelpunt tegen AS Saint-Etienne. Hij draagt een T-shirt met daarop de beeltenis van zijn voormalige ploeggenoot Emiliano Sala, die sinds 22 januari vermist wordt. Sala was onderweg in een privévliegtuig van Nantes naar Cardiff toen het toestel van de radar verdween.
Foto Sebastien Salom Gomis / AFP
De opening van een boekenwinkel in de Chinese stad Chongqing trok deze week veel bekijks. In het pand zijn onder meer spiegelende plafonds en M.C. Escher-achtige trappen te vinden.
Foto Reuters / China Out
Drukte op het station van Peking. Heel China verplaatst zich om het Chinese Nieuwjaar te vieren. De belangrijke feestdag vindt dit jaar plaats op 5 februari.
Foto Nicolas Asfouri / AFP
Nabestaanden van cadet Andres Felipe Carvajal tijdens zijn begrafenis. De man stierf vorige week bij een bomaanslag op de politieacademie in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. De aanslag is opgeëist door de radicaal-linkse rebellenbeweging ELN. Er vielen zeker 21 doden.
Foto Fernando Vergara/ AP
Deze Noord-Koreaanse vrouw volgt een opleiding om leraar te worden.
Foto Dita Alangkara / AP
Mannen die voor terreurgroep Islamitische Staat zouden hebben gestreden, zijn opgepakt door leden van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) en worden per truck afgevoerd.
Foto Delil Souleiman / AFP
Een Jemenitisch meisje in het ziekenhuis van Aden. Sinds het begin van de oorlog in 2015 zijn meer dan 85.000 kinderen gestorven, van wie de meesten aan honger.
Foto Saleh All-Obeidi / AFP
Keizer Akihito van Japan houdt een toespraak. Mogelijk is het zijn laatste rede, vorig jaar maakte hij bekend zijn werk neer te leggen wegens medische problemen. Op 30 april zal hij officieel aftreden.
Foto Martin Bureau / AFP
Een beurshandelaar in New York, vlak voor het sluiten van de beurs op 29 januari. Deze week maakten vijf grote techbedrijven, waaronder Apple en Facebook, hun kwartaalcijfers bekend. De grote techfondsen zijn flink gedaald sinds september 2018, vermoedelijk wegens discussies over privacy en de waarde van data.
Foto Johannes Eisele / AFP
Deze week spoelde een vinvis aan op het strand van het Spaanse eiland Mallorca. Het dier was zwaargewond toen het de kust bereikte en stierf niet lang daarna.
Foto Cati Cladera / EPA
Een treinspoor in Chicago wordt warmgehouden met vuur. Het is momenteel extreem koud in delen van de Verenigde Staten. Tot nu toe zijn zeker 21 mensen om het leven gekomen door de kou.
Foto Kiichiro Sato / AP
De Franse Vanessa James en Morgan Cipres treden op tijdens het EK Kunstrijden in Minsk.
Foto Kirill Kudryavtsev / AFP
Een Palestijnse demonstrant draagt een gewonde vriend in de buurt van het afscheidingshek tussen de Gazastrook en Israël. Deze week raakten meer dan dertig Palestijnen gewond bij aanvaringen tussen Palestijnen en Israël.
Foto Mohammed Saber / EPA
Deze 'hotsprings' in een hotel in de Chinese stad Hangzhou moeten een gezonde levensstijl promoten. De baden zijn gevuld met groente en fruit.
Foto AFP / China Out