Thuiskok

Chocoladetruffels

Dit is een van de recepten uit het ‘koffieklets’-hoofdstuk. Als u de truffels wilt eten als dessert of op een ander moment van de dag, mag dat natuurlijk ook. En het is een perfect cadeau als u ergens ‘op de koffie’ gaat.

Breng de room aan de kook in een pannetje. Laat de boter smelten in de warme room. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een mengkom. Giet de kokende room met gesmolten boter op de stukjes chocolade. Meng met de garde tot de chocolade gesmolten is.

Maal de hazelnoten fijn. Er mogen wat kleine stukjes noot overblijven. Doe de gemalen nootjes bij de chocolade. Geef de vulling een aroma met een scheutje sterke drank of likeur. Meng het chocolademengsel en dek het af met folie die je tegen het mengsel aandrukt. Laat de vulling minstens een uur opstijven in de koelkast. Breek de pure chocolade in stukjes. Smelt het au bain-marie op matig vuur. Doe de cacao in een schaaltje en zet een theelepeltje in een beker heet water. Haal de vulling uit de koelkast. Schep met het warme lepeltje een portie van de vulling ter grootte van je ideale truffel. Wentel het ovale balletje door de gesmolten chocolade zodat het rondom bedekt is. Haal het balletje snel uit de chocolade met een prikvork en rol de truffel door de cacao. Laat de truffels opstijven.