Schadevergoeding

Beleggers dagen oud-bestuurders en -commissarissen failliet Imtech

Een groep particuliere beleggers daagt veertien oud-bestuurders en oud-commissarissen van technisch dienstverlener Imtech voor de rechter. De beleggers voelen zich misleid; ze verwijten de bestuurders van het bedrijf dat in 2015 failliet ging onjuiste informatie, de commissarissen slechte controle. Het Financieele Dagblad zag de dagvaarding in. Juridisch adviseur Pieter Lijesen bevestigt deze verstuurd te hebben. Tot de aangeklaagden behoren oud-bestuursvoorzitters René van der Bruggen en Gerard van de Aast, en oud-commissarissen Rudy van der Meer, Kees van Lede en Frans Cremers. Imtech kwam in 2013 in problemen na fraude bij de bouw van een pretpark in Polen, gevolgd door een boekhoudschandaal in Duitsland. Het kostte het concern honderden miljoenen euro’s. (NRC)