Oud-minister Edith Schippers nieuwe directeur DSM Nederland

Schippers volgt Atzo Nicolaï op bij het chemieconcern dat producten maakt voor onder meer de farmaceutische en voedingsindustrie.

Per 1 februari 2019 treedt Edith Schippers in dienst van DSM Nederland.
Per 1 februari 2019 treedt Edith Schippers in dienst van DSM Nederland. Foto Bart Maat/ANP

Oud-minister Edith Schippers (VVD) wordt de nieuwe directeur bij DSM Nederland. Dat heeft het chemieconcern donderdag bekendgemaakt.

De oud-VVD-politicus volgt in de loop van het jaar Atzo Nicolaï op als ‘president’ van DSM Nederland. Nicolaï, een partijgenoot en oud-bewindsman in meerdere kabinetten-Balkenende, had sinds 2011 de leiding over de regio-organisatie.

Schippers was van 2010 tot 2017 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Haar naam werd de afgelopen maanden in Den Haag genoemd als mogelijke opvolger van premier Mark Rutte, mocht die komend jaar naar Brussel vertrekken voor een Europese functie.

Het chemieconcern DSM, ontstaan uit de voormalige Staatsmijnen, maakt onder meer producten voor de cosmetische en farmaceutische industrie. Ook maakt het voedingsingrediënten. Het bedrijf heeft circa 21.000 werknemers en een jaaromzet van ongeveer 9 miljard euro. Behalve voor Nederland heeft DSM ook regio-organisaties voor China, Japan en Latijns-Amerika.