Voortgezet onderwijs

School maakt excuses aan docent die leerling in zijn nekvel greep

Het Kennemer College in Heemskerk heeft excuses aangeboden aan Gerrit Keeman, de onderwijsassistent die een vervelende leerling in de nek greep. Keeman werd na het incident „vrijgesteld van werk” tot hij deze vrijdag met pensioen gaat. Hij vatte dit op als een schorsing. Onterecht, zegt de school woensdag. „Het doel was om hem tot rust te laten komen en de rust op school te herstellen.” De school, onderdeel van Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland (SVOK), biedt excuses aan voor de manier waarop is gecommuniceerd. „Wij gunnen hem uiteraard een positieve afsluiting van zijn betrekking hier.” Ook belooft de SVOK actie te ondernemen om de veiligheid op school te verbeteren. De excuses volgen op ophef in de media die veroorzaakt werd door een filmpje van het incident. (NRC)