Emiliano Sala

Kussens vermiste vliegtuig Argentijnse voetballer gevonden

Op een strand aan de westkust van Frankrijk zijn maandag twee kussens gevonden die hoogstwaarschijnlijk afkomstig zijn uit het privévliegtuig waarmee de Argentijnse voetballer Emiliano Sala vorige week verdween. Dat heeft de Britse Onderzoeksafdeling Vliegtuigongevallen (AAIB) woensdag bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat een onderdeel van het vliegtuig gevonden is, sinds deze 22 januari van de radar verdween. In het toestel zaten Sala en een piloot, de zestigjarige David Ibbotson. Ze waren onderweg van de Franse stad Nantes naar het Britse Cardiff. Dankzij de vondst van de kussens kon de AAIB een gebied afbakenen voor bodemonderzoek. Het gaat om een gebied van circa 13,7 vierkante kilometer. Het onderzoek begint dit weekend en duurt maximaal drie dagen. (NRC)