Voetbal

Trainer John van den Brom vanaf komend seizoen voor drie jaar aan de slag bij FC Utrecht

Foto Ronald Bonestroo/VI-Images

Trainer John van den Brom verruilt in de zomer AZ voor FC Utrecht. Hij heeft een contract voor drie jaar getekend, meldt zijn nieuwe club deze woensdag. De transfer naar Utrecht was min of meer al bekend; zondag bevestigde de 52-jarige Van den Brom zijn overstap, maar toen moesten de handtekeningen nog worden gezet. Hij volgt bij FC Utrecht Dick Advocaat op. Van den Brom, sinds 2014 trainer van AZ, was eerder werkzaam bij AGOVV Apeldoorn, ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht. Met de laatste club werd hij in 2013 kampioen van België. FC Utrecht zegt in een verklaring met Van den Brom een trainer binnen te halen „die overal waar hij heeft gewerkt voor sportieve successen heeft gezorgd met een aanvallende speelwijze.” (NRC)