Shorttrack

Sjinkie Knegt heeft in Groningen met succes huidtransplantatie aan beide benen ondergaan

Foto AP

Shorttracker Sjinkie Knegt heeft in het brandwondencentrum in Groningen een huidoperatie ondergaan. Artsen hebben daarbij huidtransplantaties verricht op beide benen. Voor deze operatie is eigen huid van de Fries gebruikt. Knegt liep drie weken geleden ernstige brandwonden op bij het aansteken van een houtkachel. De operatie is volgens plan verlopen. Zoals het er nu naar uitziet, zal het bij deze huidtransplantatie blijven. Knegt zal naar verwachting nog enkele weken in het brandwondencentrum moeten blijven. Hij maakt het daar naar omstandigheden goed. Knegt: „Ik heb er alle vertrouwen in dat ik mijn oude leven snel weer kan oppikken. Zo gauw het kan, ga ik werken aan mijn comeback op het ijs.” (ANP)