Shorttrack

Huidtransplantaties op beide benen voor Sjinkie Knegt

Shorttracker Sjinkie Knegt heeft in het brandwondencentrum in Groningen een huidoperatie ondergaan. Artsen hebben huidtransplantaties verricht op beide benen. Voor deze operatie is eigen huid van de 29-jarige Fries gebruikt. De operatie is volgens plan verlopen, alles is in één sessie uitgevoerd, laat schaatsbond KNSB weten. Zoals het er nu naar uitziet, zal het bij deze huidtransplantaties blijven. Knegt liep drie weken geleden thuis ernstige brandwonden op bij het aansteken van een houtkachel. Knegt zal naar verwachting nog enkele weken in het brandwondencentrum moeten blijven. Hij maakt het daar naar omstandigheden goed. Knegt: „Ik heb er alle vertrouwen in dat ik mijn oude leven snel weer kan oppikken. Zo gauw het kan, ga ik werken aan mijn comeback op het ijs.” (ANP)