Schutter Corsica dood aangetroffen door politie

De man opende in Bastia het vuur op voorbijgangers. Daarbij is een persoon omgekomen en zijn vijf mensen gewond geraakt. Het motief is nog onduidelijk, maar de politie gaat niet uit van terrorisme.

De Corsicaanse politie doet onderzoek in Bastia na een moord begin dit jaar.
De Corsicaanse politie doet onderzoek in Bastia na een moord begin dit jaar. Foto Pascal Pochard-Casabianca/AFP

Een man die woensdag in Bastia, de tweede stad van het Franse eiland Corsica, een persoon heeft doodgeschoten en vijf anderen heeft verwond, heeft een einde aan zijn eigen leven gemaakt. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner bekendgemaakt, meldt de BBC.

De schutter, een man van in de zestig, werd dood aangetroffen bij een politieoperatie, aldus Castaner. De man opende woensdag het vuur op voorbijgangers. Onder de gewonden is een agent. Dat melden lokale media.

Het motief voor de schietpartij is nog onduidelijk, maar volgens aanvankelijke berichten wordt niet uitgegaan van een terreurdaad.

De man zou rond 16.00 uur het vuur geopend hebben in de wijk Montesoro. Een grote politieactie werd op touw gezet in de stad in het noorden van het eiland. De politie, die opriep om het gebied te vermijden, heeft de omgeving ontruimd. Onder meer een nabijgelegen cultureel centrum en een boulodrome, een sporthal waar pétanque ofwel jeu de boules wordt gespeeld, zijn ontruimd.

De schutter zou zich verschanst hebben in een appartement. Mogelijk beschikte hij over een jachtgeweer. Volgens lokale media was de man al eens veroordeeld en zou hij vaker problemen hebben veroorzaakt in de buurt. Hij zou niet goed met zijn buren overweg kunnen.