Oud-staatssecretaris PvdA

Martin van Rijn wordt voorzitter raad van toezicht AFM

Martin van Rijn, de oud-staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (PvdA), wordt voorzitter van de raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hij volgt Paul Rosenmöller op, die de raad verlaat omdat hij Eerste Kamerlid wil worden namens GroenLinks. Van Rijn wordt 24 mei benoemd voor een periode van vier jaar. In een persbericht zegt Rosenmöller verheugd te zijn. „Martin heeft een uitstekend gevoel voor maatschappelijke vraagstukken en politiek-bestuurlijke verhoudingen.” Van Rijn zat al sinds 1 februari vorig jaar in de raad van toezicht. Hij is daarnaast bestuursvoorzitter van de Reinier Haga Groep, een groep van niet-academische ziekenhuizen. Het nieuwe lid van de raad van toezicht, ter vervanging van Van Rijn, is Wendy de Jong. Zij is partner bij adviesbureau GovernanceQ. (NRC)