Oost-Afrika

Meer dan 130 migranten vermist na schipbreuk bij Djibouti

Meer dan 130 migranten worden vermist nadat twee boten voor de kust van Djibouti zijn gekapseisd. Dat heeft de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) dinsdag gemeld. De boten waren onderweg naar Jemen. De politie van het Oost-Afrikaanse land heeft op zee twee overlevenden aangetroffen en vijf lichamen geborgen. De kustwacht is gealarmeerd en begonnen met een reddingsactie. Het incident gebeurde in de buurt van Godoria in het noordoosten van Djibouti. Volgens getuigen sloegen de boten na dertig minuten om. De ramp heeft vermoedelijk te maken met het slechte weer en de te zwaar beladen boten. Een lokaal team van de IOM sprak in Godoria met een 18-jarige overlevende. De man vertelde dat op een van de boten 130 mensen zaten. (NRC)