Kussens vermist vliegtuig voetballer Emiliano Sala gevonden

Het is de eerste keer dat er resten van het vliegtuig waarmee de 28-jarige Sala verdween, zijn gevonden.

Fans van Cardiff City maakten een spandoek voor de vermiste spits.
Fans van Cardiff City maakten een spandoek voor de vermiste spits. Foto Nick Potts/PA Wire

Op een strand aan de westkust van Frankrijk zijn maandag twee kussens gevonden die hoogstwaarschijnlijk afkomstig zijn uit het privévliegtuig waarmee de Argentijnse voetballer Emiliano Sala vorige week verdween. Dat heeft de Britse Onderzoeksafdeling Vliegtuigongevallen (AAIB) woensdag bekendgemaakt.

Het is de eerste keer dat een onderdeel van het vliegtuig gevonden is, sinds dat op maandag 22 januari van de radar verdween. In het toestel zaten alleen Sala en een piloot, de zestigjarige David Ibbotson. Ze waren onderweg van de Franse stad Nantes naar het Britse Cardiff.

Lees ook: De vermiste spits van Cardiff City

Dankzij de vondst van de kussens kon de AAIB een gebied afbakenen om bodemonderzoek uit te voeren, op zoek naar meer resten van het toestel. Het gaat om een gebied van ongeveer 13,7 vierkante kilometer. Een onderzoeksteam zal hier dit weekend mee beginnen en maximaal drie dagen bezig zijn.

De 28-jarige Emiliano Sala maakte onlangs de overstap van het Franse FC Nantes naar de Welshe club Cardiff City. De dag nadat hij verdween zou hij bij Cardiff beginnen met trainen. In een audiobericht dat de voetballer verstuurde vlak voor zijn vliegtuig verdween, zegt hij dat het toestel uit elkaar lijkt te vallen.