Kickboksen

Vechtsportbond wil alternatieve straffen voor Badr Hari en Gerges

Vechtsportbond Glory denkt aan alternatieve straffen voor de op doping betrapte kickboksers Badr Hari en Hesdy Gerges, omdat het tweetal voor deze organisatie een belangrijke bron van inkomsten is. Glory wil de dopinggevallen geenszins wegmoffelen door de samenwerking met het Instituut Sport Rechtspraak te beëindigen, zegt secretaris Henk van Aller van het ISR. Televisieprogramma Nieuwsuur onthulde maandag dat Hari en Gerges positief zijn getest. Ze kunnen voor maximaal vier jaar worden geschorst. „Wij zijn tot overleg bereid over een andere manier waarop Glory met dopingzaken wil omgaan. Maar ook de Dopingautoriteit heeft dan een belangrijke stem'', aldus Van Aller, die boetes of verplicht voorlichting geven over doping als denkbare alternatieve straffen noemt. (ANP)