iPhones

Worstelend Apple verwacht weer een moeizaam kwartaal

De kans is groot dat techbedrijf Apple ook dit kwartaal beleggers moet teleurstellen. Bij de presentatie van de cijfers over de laatste maanden van vorig jaar zei topman Tim Cook dinsdagavond dat hij voor het lopende kwartaal uitgaat van een omzet ergens tussen de 55 en 59 miljard dollar, minder dan beleggers hadden verwacht. Begin deze maand waarschuwde Apple al dat de cijfers over de laatste maanden van 2018 zouden tegenvallen omdat de verkoop van de iPhone – al jarenlang de belangrijkste omzetmaker – flink is ingezakt, onder meer door tegenvallende vraag uit China. In de cijfers van dinsdag meldde het bedrijf dat het vorig kwartaal 15 procent minder iPhones heeft verkocht. De totale omzet lag met 84,3 miljard dollar zo’n 5 procent lager dan een jaar eerder, de eerste daling in tien jaar tijd. (NRC)