Filmoverzicht: ‘Green Book’ is een feelgood-film over racisme, Gaspar Noé maakte de extreme dansfilm ‘Climax’

Recensies Naar de film deze week? In ‘Green Book’ reist een zwarte concertpianist met zijn witte chauffeur door het gesegregeerde zuiden van de VS. Het Franse enfant terrible Gaspar Noé was op IFFR met zijn extreme dansfilm ‘Climax’.

 • ●●●●

  Green Book: Komedie

  ‘Green Book’ met Viggo Mortensen en Mashershala Ali als ongewoon duo houdt zich aan de conventies van een film over een ‘odd couple’. Maar wel met flair en vakmanschap. Lees de recensie: ‘Green Book’: onderhoudend spel met clichés

  Regie Peter Farrelly. Met: Viggo Mortensen, Mahershala Ali. In: 86 bioscopen

 • ●●●●

  Climax: Arthouse

  Het Franse enfant terrible Gaspar Noé was op IFFR met zijn extreme dansfilm ‘Climax’. „Ik begrijp het succes van de film nog steeds niet. Er is incest, abortus, waanzin en wreedheid.” Lees de recensie: Gaspar Noé: ‘In de nacht zijn we monsters’

  Regie: Gaspar Noé. met: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Alexandre Moreau. In: 31 bioscopen

 • ●●●●

  Capharnaüm: Docudrama

  In het ontroerende ‘Capharnaüm’ van de Libanese regisseur staan de lotgevallen van de twaalfjarige Syrische vluchteling Zain centraal. Lees de recensie: Nadine Lanaki: ‘Ik moet de wanhoop een gezicht geven’

  Regie: Nadine Labaki. Met: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw. In: 35 bioscopen

 • ●●●●●

  Instant Family: Komedie

  ‘Instant Family’ met Mark Wahlberg en Rose Byrne is een warme en vooral geloofwaardige komedie over adoptie. Lees de recensie: Adoptie-gezin met een lach en een traan

  Regie: Sean Anders. Met: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner, Tig Notaro, Octavia Spencer. In: 103 bioscopen