Cybersecurity

Rechter zet streep door schikking Yahoo met gebruikers over datalek

Een Amerikaanse rechter heeft een schikking geweigerd van internetbedrijf Yahoo met miljoenen gebruikers over de onbedoelde verspreiding van e-mailadressen en persoonlijke gegevens. Volgens de rechter geeft de schikking onvoldoende duidelijkheid over de vergoeding die de gebruikers tegemoet kunnen zien. Daar kon ze niet beoordelen of de overeenkomst „eerlijk, adequaat en redelijk” is. Ook zette de rechter vraagtekens bij de vergoeding van 35 miljoen dollar voor advocaten van gedupeerden en zouden details ontbreken over de maatregelen die Yahoo neemt om te voorkomen dat gebruikersgegevens nog een keer op straat belanden. Volgens de rechter heeft Yahoo, tegenwoordig eigendom van telecombedrijf Verizon, in het verleden meermaals geprobeerd datalekken te verdoezelen. (Reuters)