In beeld

Migranten op Sea Watch 3 wachten nog altijd op een oplossing

Reddingsschip Sea Watch 3 wacht alweer anderhalve week op de Middellandse Zee tot het de 47 geredde migranten die aan boord zijn ergens aan land kan zetten. Italië weigert het schip toe te laten, ondanks dat het momenteel voor de kust van Sicilië ligt. Nederland weigert migranten op te nemen, terwijl het schip onder Nederlandse vlag vaart. Zo blijft een oplossing voorlopig uit.
Een migrant aan boord van de Sea Watch 3, varend onder Nederlandse vlag, drinkt een beker thee. Italië vindt dat Nederland de 47 migranten aan boord moet opvangen.
Foto Federico Scoppa/AFP
Migranten aan boord van de Sea Watch 3. Het schip vaart onder Nederlandse vlag, maar Nederland heeft laten weten geen van de 47 migranten te willen opvangen.
Foto Federico Scoppa/AFP
Reddingsoperatie van 47 migranten die aan boord van de Sea Watch 3 worden gebracht. Op 19 januari maakte de Duitse organisatie Sea Watch bekend de migranten uit de Middellandse Zee te hebben gered. Sindsdien zoekt het schip een haven om ze aan land te brengen.
Foto Federico Scoppa/AFP
Geredde migranten aan boord van het onder Nederlandse vlag varende reddingsschip Sea Watch 3.
Foto Federico Scoppa/AFP
De burgemeester van het Italiaanse Siracuse (tweede van rechts) samen met Italiaanse parlementariërs aan boord van de Sea Watch 3. Ze worden door Kim Heaton-Heather (rechts) van Sea Watch bijgepraat over de situatie aan boord.
Foto Federico Scoppa/AFP
De migranten aan boord van de Sea Watch 3 ontmoeten de burgemeester van Siracuse en enkele Italiaanse parlementariërs die het schip bezoeken.
Foto Federico Scoppa/AFP
Een migrant leest een boek aan boord van de Sea Watch 3. Het schip wacht nog altijd op toestemming om de 47 geredde migranten ergens aan land te kunnen brengen.
Foto Federico Scoppa/AFP
Migranten aan boord van de Sea Watch 3 kijken met verrekijkers naar de Siciliaanse kust, waar activisten hen een hart onder de riem steken.
Foto Federico Scoppa/AFP
Aan boord van de Sea Watch 3 rusten enkele migranten op het dek.
Foto Guglielmo Mangiapane/Reuters
Een lid van de Italiaanse kustwacht draagt fruit dat bestemd is voor de Sea Watch 3.
Foto Guglielmo Mangiapane/Reuters
Demonstranten in Rome vragen om toelating van de migranten aan boord van de Sea Watch 3.
Foto Angelo Carconi/EPA
Een migrant aan boord van de Sea Watch 3 krijgt eten van een vrijwilliger op het reddingsschip.
Foto Federico Scoppa/AFP