Kickboksers

‘Badr Hari en Hesdy Gerges betrapt op gebruik doping’

Kickbokser Badr Hari is betrapt op het gebruik van doping. Dat meldde Nieuwsuur maandagavond. Ook bij kickbokser Hesdy Gerges werden verboden middelen aangetroffen in de urine. De dopingsporen werden vorig jaar aangetroffen door de Dopingautoriteit. Hari en Gerges, die beiden vallen onder sportorganisatie Glory, kunnen een schorsing van maximaal vier jaar opgelegd krijgen. De 34-jarige Hari werd in 2007 K1-zwaargewichtkampioen. Twee jaar later won hij de wereldtitel voor zwaargewichten. Beide titels werden Hari later ontnomen wegens onsportieve gedragingen, waaronder het trappen tegen de kaak van Hesdy Gerges, terwijl die al op de grond lag. Hari kwam daarnaast in het nieuws vanwege de zware mishandeling van zakenman Koen Everink in 2012. Hij kreeg daarvoor twee jaar celstraf. (NRC)