Kerstmarkt Straatsburg

Wapenhandelaar (78) die revolver aan dader verkocht zelf opgepakt

De Franse politie heeft dinsdagmorgen een 78-jarige man opgepakt die een revolver zou hebben verkocht aan de dader van de aanslag in december vorig jaar op de kerstmarkt in Straatsburg. Dat bevestigen politiebronnen. Vier anderen zijn ook aangehouden. Verdachte Albert B. stond bekend bij politie en justitie als wapenhandelaar. Zijn 34-jarige zoon Stéphane hoorde ook bij de arrestanten. Hij zou hebben opgetreden als tussenpersoon tussen zijn vader en de groep rond de doodgeschoten dader Chérif Chekatt. De andere drie opgepakte verdachten zijn familieleden van Albert B. en Stéphane B. Ze zouden niet hebben geholpen bij de echte voorbereiding van de aanslag. Twee andere verdachten zaten al vast voor betrokkenheid bij de aanval, die op 11 december vorig jaar het leven kostte aan vijf mensen. (AFP)