Macro-economie

Knot: prematuur om te stellen dat Europese economie in recessie of crisis is

Foto ANP

Het is prematuur om te praten over een recessie of een crisis nu de economie wat minder op stoom is in vergelijking met de voorbije periode. Dat zei president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) zondag in tv-programma Buitenhof. Knot, die sinds kort ook vicevoorzitter is van de internationale toezichthouder Financial Stability Board (FSB), wees onder meer op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de loonstijgingen. „De Europese economie doet het behoorlijk goed. De situatie kan ook niet altijd zo zijn als in 2017”, aldus Knot. Wel benadrukte hij dat de positieve ontwikkelingen zich nog niet doorvertalen in de inflatie. Verder wees Knot op „externe risico’s” zoals de Brexit, de huidige situatie in Italië en handelsspanningen. (ANP)