Drie doden, 172 gewonden door tornado in Havana

De Cubaanse president Miguel Díaz-Canel spreekt van ‘ernstige schade’. Hij bezocht maandagochtend direct de getroffen plek in Havana.

Een beschadigde auto bedolven onder puin van een gebouw.
Een beschadigde auto bedolven onder puin van een gebouw. Foto Adalberto Roque/AFP

Door een tornado die in de nacht van zondag op maandag door de Cubaanse hoofdstad Havana raasde, zijn ten minste drie mensen omgekomen. Nog eens 172 anderen raakten gewond, meldt president Miguel Díaz-Canel. Hij spreekt van “ernstige schade” en bezocht maandagochtend direct de getroffen plek in het zuidoosten van Havana.

Twitter avatar DiazCanelB Miguel Díaz-Canel Bermúdez Estamos recorriendo lugares afectados por fenómeno atmosférico de gran intensidad en Regla. Los daños son severos, hasta el momento lamentamos la pérdida de 3 vidas humanas y se atienden 172 heridos. Varias brigadas trabajando ya en el restablecimiento #SomosCuba https://t.co/mPo9yAnaZy

Op foto’s zijn ontwortelde bomen, gevallen lantaarnpalen, verwoeste voertuigen, afgebroken balkons en veel puin te zien. De straten zijn onbegaanbaar. In een deel van de stad is er na de wervelwind geen elektriciteit meer.

De tornado werd ontketend door een krachtige storm die was ontstaan in de Golf van Mexico. De storm kwam aan land met rukwinden tot 100 kilometer per uur en woedde maandagmorgen nog steeds.