Telecom

Vodafone ‘pauzeert’ gebruik apparatuur van Huawei

Het Britse telecombedrijf Vodafone „pauzeert” het gebruik van apparatuur van het Chinese bedrijf Huawei in zijn netwerk totdat westerse overheden het Chinese telecombedrijf volledig veilig verklaren. Onder meer de Verenigde Staten weert Huawei van zijn 5G-netwerken wegens vermeende banden met de Chinese overheid. Huawei ontkent stellig dat zijn technologie gebruikt kan worden voor spionage. Vodafone-topman Nick Read vindt dat de discussie over Huawei „te simplistisch” gevoerd wordt, zei hij vrijdag. Hij benadrukte dat het gaat om de grootste netwerkleverancier ter wereld. De komende tijd wil Vodafone „samenwerken met verschillende diensten en overheden en met Huawei zelf”, zei Read, „om een einde te maken aan deze situatie”. (Reuters)