DNB

Aantal aangetroffen valse eurobiljetten in Nederland daalt verder

Foto Getty Images

Het aantal valse eurobiljetten dat in Nederland wordt aangetroffen is vorig jaar met 10 procent gedaald, tot 38.900. Dat zegt De Nederlandsche Bank. Ook wereldwijd is het aantal valse biljetten afgenomen. De daling is niet volledig te verklaren. Wel merkt de centrale bank op dat politie en justitie veel aandacht hebben voor het voorkomen van deze criminaliteit. In Nederland wordt vooral het biljet van 50 euro vervalst, in andere eurolanden daarnaast ook dat van 20 euro. Wereldwijd werden vorig jaar 563.000 valse eurobiljetten uit omloop genomen. Dat is 19 procent minder dan in 2017. Vergeleken met de 22 miljard originele eurobiljetten die wereldwijd in omloop zijn, blijft het aantal aangetroffen valse eurobiljetten gering. (ANP)