In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
In Sao Paolo werden onlangs de prijzen van stadsbussen verhoogd. Dat leidde tot demonstraties in de stad - en arrestaties door de Braziliaanse oproerpolitie.
Foto Amanda Perobelli / Reuters
Bedevaartsgangers belijden hun geloof bij een bijeenkomst in Panama-Stad op de vooravond van de Wereldjongerendagen van de katholieke kerk. Het evenement begon op 22 januari en duurde drie dagen. Ook Paus Franciscus kwam langs. Hij werd donderdag ontvangen door de 150.000 jongeren die deelnamen.
Foto Luis Acosta/AFP
Hindoes komen samen in de grotten van Batu, een heilige plek in Maleisië. De grootste grot, de aan de oorlogsgod Murugan gewijde Tempelgrot, is te bereiken via een trap met 272 treden. Bij de grotten vindt jaarlijks een religieus festival plaats, waar ruim een miljoen mensen op afkomen.
Foto Lai Seng Sin / Reuters
De vulkaan Vesuvius, ten zuidoosten van de Italiaanse stad Napels, ligt bedolven onder de sneeuw. Deze foto werd gemaakt vanaf de ruïnes van de stad Pompeï, die in het jaar 79 werd verwoest door een eruptie van de vulkaan.
Foto Cesare Abbate /AP
Het naakte publiek bij een opvoering van het 'nudistentoneelstuk' 'Nu et Approuvé', in een theater in Parijs.
Foto Geoffroy van der Hasselt / AFP
De Niagara Falls bij het Canadese Ontario - op de grens met de Verenigde Staten - zijn door de lage temperaturen deels bevroren. Het water stroomt langs zuilen van ijs.
Foto Moe Doiron / Reuters
Aan de oevers van het Meer van Ohrid, op de grens tussen Macedonië en Albanië, zijn duizenden vogels op zoek naar voedsel. Het is makkelijk jagen op vissen: vanwege de kou migreren vissen naar meer ondiepe watertjes. De vogels kunnen beter bij hun prooi.
Foto Georgi Licovski / EPA
Demonstranten tijdens een massaal protest tegen de Venezolaanse president Nicolás Maduro. Deze week escaleerde de politieke crisis in het Zuid-Amerikaanse land, toen parlementsvoorzitter Juan Guaidó zichzelf uitriep tot wettige leider.
Foto Federico Parra / AFP
De Australische minister-president Scott Morrison poseert met leden van de Guugu Yimithirr-stam in Cooktown, de noordelijkst gelegen plaats aan de oostkust van Australië.
Foto Marc McCormack / EPA
Een dakloze man ligt te slapen onder een publiek bankje, als beschutting tegen de sneeuw die afgelopen week in Parijs viel.
Foto Christophe Archambault / AFP
In Sri Lanka reizen veel mensen - het land heeft twintig miljoen inwoners - met de trein, want het is goed betaalbaar. Op deze foto zie je forenzen die in alle vroegte op weg zijn naar de hoofdstad Colombo.
Foto Lakruwan Wanniarachchi / AFP
De modeshow van de ontwerpers Viktor & Rolf gooide hoge ogen - veel foto's van de Parijse show werden op sociale media gedeeld. Deze ontwerpen behoren tot de haute-couture-collectie van het tweetal voor het seizoen voorjaar-zomer 2019.
Foto Francois Guillot / AFP
Ultra-orthodoxe joden in de Israëlische stad Benee Brak vieren Toe Biesjwat, het joodse nieuwjaar der bomen. De oude gewoonte is om tijdens dat feest te bidden voor een goede oogst van citrusvruchten voor het komende Loofhuttenfeest (het laatste oogstfeest, dat dan weer in september of oktober plaatsvindt). Vandaar ook de volle fruitschalen op tafel, waaraan meerdere rabbijnen plaats hebben genomen.
Foto Oded Balilty / AP
Deze treinen staan klaar voor de logistieke tour de force die in China elk jaar moet worden volbracht aan de vooravond van het Chinees Nieuwjaar. Honderden miljoenen burgers nemen dan de trein naar hun geboortesteden, voor familiereünies en feesten. Dit jaar begint het Lentefestival op 5 februari,
Foto AFP
Een drone maakte deze foto van het bevroren en besneeuwde meer Pécs, in Hongarije.
Foto Tamas Soki / EPA