Voetbal

Ajax wint in KNVB-beker wel van sc Heerenveen

Ajax heeft zich donderdagavond geplaatst voor de halve finale van de KNVB-beker. De Amsterdammers wonnen thuis met 3-1 van sc Heerenveen. Zondag eindigde de eredivisiewedstrijd tussen beide teams nog in 4-4. Ditmaal leidde Ajax bij rust al met 3-0. Noussair Mazraoui opende al na drie minuten de score voor Ajax. Donny van de Beek nam de andere twee doelpunten voor zijn rekening. Pelle van Amersfoort deed vlak voor tijd, na een fout van Rasmus Kristensen, iets terug namens sc Heerenveen. Sam Lammers had het nog spannend kunnen maken, maar zag zijn strafschop in de voorlaatste minuut worden gestopt door André Onana. Ajax staat voor het eerst sinds 2014 in de halve finale van het bekertoernooi. Feyenoord, Willem II en AZ verzekerden zich – net als vorig seizoen – al eerder van een plek bij de laatste vier. De loting is zaterdag. (NRC)