Twee verdachten mishandeling Spijkenisse blijven vast, vier vrij

De groepsmishandeling van een 14-jarige jongen werd gefilmd en op internet gezet, waar het ‘kopschop-filmpje’ veel bekeken werd.

De twee verdachten die de grootste rol in het geweld zouden hebben gespeeld blijven vastzitten.
De twee verdachten die de grootste rol in het geweld zouden hebben gespeeld blijven vastzitten. Foto iStock

Vier van de zes jongens die eerder deze week zijn opgepakt voor het mishandelen van een 14-jarige jongen in Spijkenisse zijn vrijdag onder voorwaarden vrijgelaten. De overige twee verdachten (15 en 16) blijven vastzitten. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten.

Vorige week vrijdag werd de 14-jarige Tommy door meerdere jongeren mishandeld. De groep schopte tegen zijn hoofd terwijl hij op de grond lag en gooiden een fiets op hem. Het slachtoffer hield hier een gebroken neus, een scheur in zijn oor en meerdere blauwe plekken aan over.

‘Kopschop-filmpje’

Het geweldsdelict werd gefilmd en op internet gezet, waar het ‘kopschop-filmpje’ vanaf maandag massaal bekeken en gedeeld werd. Hierop startte de politie een onderzoek, waarbij zes verdachten werden aangehouden. De familie van een van de mishandelaars ontving zo veel bedreigingen dat zij moest onderduiken en politiebeveiliging ontving.

Lees ook: ‘Als er mensen vechten: filmen!’

Het onderzoek loopt nog en de politie sluit niet uit dat nieuwe arrestaties zullen volgen. De twee jongens die nu nog vastzitten wordt verweten dat zij het grootste aandeel hebben gehad in de groepsmishandeling. De vrijgelaten tieners blijven verdachte en mogen geen contact met elkaar hebben zolang het onderzoek loopt.

De mishandeling heeft tot veel publieke verontwaardiging geleid. Deze ophef wordt meegenomen door de politie en het OM. Vier van de verdachten zitten op dezelfde school.