Thuiskok

lente-uipannenkoekjes

Green Onion on White Background.
Green Onion on White Background.

Een beetje arbeidsintensief, maar een aanrader voor het weekend, deze hartige lekkernij.

Strooi de bloem in een keukenmachine of in een grote mengkom. Zet de keukenmachine aan, of roer voorzichtig in de kom, en giet het kokende water erbij. Het deeg vormt al gauw een bal. Kneed het deeg vijf minuten met de hand op een met bloem bestoven werkblad, tot het mooi glad en soepel is. Laat het ongeveer dertig minuten rusten in een kom, afgedekt met plasticfolie.

Snijd het deeg in vier stukken en rol ieder stuk, op een licht met bloem bestoven werkblad, uit tot een cirkel van ongeveer twintig centimeter. Bestrijk de bovenzijde met wat sesamolie en bestrooi met de lente-ui en rode peper.

Rol de cirkels op tot een strakke rol. Draai de rol op tot een bol, als een opgerolde slang. Met een deegroller rol je de bollen voorzichtig uit tot platte cirkels van ongeveer achttien centimeter. Stapel de pannenkoekjes op met bakpapier tussen de lagen en dek af met een licht bebloemde theedoek. Verhit wat van de resterende sesamolie in een grote koekenpan. Bak de pannenkoekjes goudbruin, ongeveer twee minuten per kant. Snijd de pannenkoekjes in vierkantjes of driehoeken. Bestrooi ze met sesamzaad en serveer ze met de sriracha of Chinese rode chilisaus.