Australian Open

Nadal bereikt finale na zege op Griek Tsitsipas

Rafael Nadal heeft op de Australian Open een einde gemaakt aan de opmars van de Griekse tennissensatie Stefanos Tsitsipas. De als tweede geplaatste Spanjaard rekende in de halve finale in drie sets af met de 20-jarige Griek: 6-2, 6-4 en 6-0. Tsitsipas maakte in Melbourne indruk door titelverdediger Roger Federer in de vierde ronde uit te schakelen. In de kwartfinale boekte hij ook een overtuigende zege op de Spanjaard Roberto Bautista Agut. Tegen Nadal kreeg het talent uit Athene echter geen schijn van kans. De finale bij de vrouwen gaat zaterdag tussen de Tsjechische Petra Kvitova en de Japanse Naomi Osaka. Kvitova versloeg in de halve finale de Amerikaanse Danielle Collins, die sinds kort tennist onder begeleiding van de Nederlandse trainer Stijn de Gier. Kvitova won met 7-6 en 6-0. Osaka versloeg een andere Tsjechische, Karolina Pliskova. Het werd 6-2, 4-6 en 6-4. (NRC)